gîte Aux Petits Bonheurs

Activiteiten

image

Cluny

Cluny is een stad met een rijk historisch verleden. Gelegen in het hart van het zuiden van de Bourgogne. Het heeft een aangename sfeer met de vele kleine straatjes, restaurants en middeleeuwse sfeer. Bij een bezoek aan Cluny hoort natuurlijk ook een bezoek aan de Abdij van Cluny.

Vakantietips voor de kinderen

Op rij afstand is er van alles te beleven voor kinderen. Van speeltoestellen in een park tot pretparken waar iedereen zich de hele dag kan vergeten. En niet te vergeten ons eigen privé zwembad in de zomer.

Bourbon-Lancy

Bourbon-Lancy ligt op 14 km van Perrigny-sur-Loire. Een stadje bekend om haar thermale baden en middeleeuws centrum. Hier vindt u diverse grote supermarkten maar ook op het gebied van toerisme hoeft u zich hier niet te vervelen. 

Markten en brocante

Markten en Frankrijk horen bij elkaar, en zeker brocante markten. We vertellen u graag welke brocante markten er zijn tijdens uw verblijf.

Vakantietips

Ons vakantiehuis ligt in Bourgogne Sud op de grens met het departement Allier, regio Auvergne-Rhône-Alpes. Een prima vertrekpunt voor uitstapjes in beide gebieden. In de gîte vindt u toeristische informatie over fietsen, wandelen en diverse bezienswaardigheden. Onderstaand enkele vakantietips om thuis te bekijken zodat uw vakantieplezier alvast kan beginnen voordat

Dagje Moulins

De historische stad Moulins in het departement Allier (regio Auvergne) is naar eigen zeggen een bestemming van uitmuntendheid. Als hoofdstad van de Bourbonnais heeft het veel te bieden. Moulins dankt haar naam aan de vele molens die zich ooit langs de rivier de Allier uitstrekten. Alle molens zijn verdwenen, maar

Fietsen in de Bourgogne

Wist u dat de Bourgogne naast mooie wijnen ook mooie fietspaden heeft? Het departement Saône-et-Loire waar ons vakantiehuis Aux Petits Bonheurs is gevestigd, is de bakermat van de Voie Verte in Frankrijk. Fietsen in de Bourgogne is voor fietsliefhebbers zeker aan te raden. Een fietsboekje met routes ligt voor u

Wandelen

Deze streek is heerlijk om te wandelen. Vaak vind je in de dorpskern, zoals ook in Perrigny-sur-Loire, een bord met een rondwandeling van ongeveer een uur. Een wandeling die voert langs weilanden en door bossen met mooie vergezichten door het glooiende landschap van onze regio.

Waterstad Digoin

Breng in Digoin (14 km)  een bezoekje aan het Pont-Canal.  Een monumentale brug over de rivier de Loire. Dit architectonische hoogstandje is gebouwd tussen 1832 en 1836 en heeft 11 bogen. Alleen bereikbaar per fiets, te voet of met de plezierboot.

Een klein Frans dorp, gelegen in het departement Saône-et-Loire, regio Bourgogne op de grens met de Auvergne.