Wist u dat de Bourgogne naast mooie wijnen ook mooie fietspaden heeft? Het departement Saône-et-Loire waar ons vakantiehuis Aux Petits Bonheurs is gevestigd, is de bakermat van de Voie Verte in Frankrijk. Fietsen in de Bourgogne is voor fietsliefhebbers zeker aan te raden. Een fietsboekje met routes ligt voor u klaar in de gîte.

De Voie Verte zijn exclusief bestemd voor niet-gemotoriseerde voertuigen. Ze maken gebruik van oude jaagpaden, voeren langs kanalen en rivieren (zoals de Loire) , ongebruikte spoorlijnen, bospaden en lanen van stadsparken (francevelotourisme).

Om uw fietstocht op de Voie Verte te starten heeft u twee mogelijkheden. Uw auto parkeren op een parkeerplaats aan de Voie Verte (er zijn diverse parkeerplaatsen niet ver van onze gîte). Of start uw fietstocht vanaf de gîte. Als u tenminste van een flinke klimpartij houdt, want in tegenstelling tot de Voie Verte die in het vlakke landschap ligt, ligt onze gîte in het heuvelschap. U fietst via rustige, heuvelachtige, landwegen langs weilanden en bossen die uitkomen op de Voie Verte. Een landelijke route met mooi uitzicht over het Bourgondische heuvellandschap. Via de Voie Verte fietst u onder andere naar Digoin, Bourbon-Lancy en het iets verder gelegen Paray-le-Monial

Meer informatie over fietsen in de Bourgogne vindt u op francevelotourisme, destination-saône-et-loire en la bourgogne branche comté à vélo. Voor vragen kunt u vanzelfsprekend ook contact opnemen met ons. We helpen u graag.