Breng in Digoin (14 km)  een bezoekje aan het Pont-Canal.  Een monumentale brug over de rivier de Loire. Dit architectonische hoogstandje is gebouwd tussen 1832 en 1836 en heeft 11 bogen. Alleen bereikbaar per fiets, te voet of met de plezierboot.

Vanaf het terras van het DOCK café heeft u een mooi uitzicht op deze brug. Gelegen aan de oevers van de Loire, heeft dit voormalige keramiekdepot sinds 2018 een tweede leven. Op de begane grond en buiten op het terras verwelkomt het DOCK Café van medio mei tot medio september, de lokale bevolking en toeristen om te genieten van een drankje met uitzicht op het Pont-Canal en de Loire.

Boven bevindt zich DOCK 713 een creatieve ruimte waar bepaalde shows van het culturele seizoen plaatsvinden, evenals een grootschalige gratis zomertentoonstelling.

Het museum ObservaLoire biedt een mooi uitzicht over het Canal du Centre dat de Saône verbindt met de Loire. In het museum vindt u informatie over de Loire. Langs het kanaal kunt u fietsen op de Voie Verte (groene fietspaden) of boek een boottocht voor een tochtje over het Canal en ervaar het hoogteverschil bij het rijzen en dalen van de boot in de sluizen.